Οικιακή φόρτιση

Για φόρτιση στο σπίτι θα χρειαστείτε σταθμό φόρτισης Level 2 (AC).

Level 2 description GR

Level 2 σταθμοί φόρτισης μπορούν να επαναφορτίσουν οποιοδήποτε ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό όχημα σε 1 έως 8 ώρες, ανάλογα με τον εσωτερικό φορτιστή του οχήματος, τη χωρητικότητα της μπαταρίας και το επίπεδο φόρτισης.

Πώς συγκρίνεται η φόρτιση Level 2 με το Level 1 και το Level 3 / DC

Πώς συγκρίνεται η φόρτιση Level 2 με το Level 1 και το Level 3 (DC)

Ευκολία χρήσης / διαθεσιμότητα
Ταχύτητα

Level 2 tips GR

Συμβουλές:

 • Δεν χρειάζεται να περιμένετε να αδειάσει η μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Είτε είναι στα 30% είτε στα 90%, συνδέστε το να φορτίσει.
 • Η καλύτερη ώρα για φόρτιση είναι τη νύχτα στο σπίτι σας, καθώς το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι λιγότερο φορτωμένο, επομένως θα αποτρέψετε τυχόν προβλήματα υπερφόρτωση, θα βοηθήσετε το τοπικό σας δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και εάν ο πάροχος ρεύματος προσφέρει νυχτερινό τιμολόγιο, θα επωφεληθείτε οικονομικά.

Δείτε τις συμβουλές φόρτισης ▼

Προϋποθέσεις εγκατάστασης φορτιστή level 2 στο σπίτι μου

Για την εγκατάσταση του φορτιστή θα χρειαστείτε έναν καθορισμένο χώρο στάθμευσης, όπως ένα κλειστό γκαράζ, θέση στάθμευσης σε πιλοτή ή άλλο χώρο οικοδομής ή υπαίθριο χώρο στάθμευσης σε οικόπεδο της ιδιοκτησίας σας. Η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ιδιωτικών σταθμών φόρτισης σε δημόσιους χώρους.

Τι σταθμό φόρτισης να επιλέξω; ▼

Ο ιδανικός σταθμός για τις ανάγκες σας

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης όλων των μεγάλων κατασκευαστών

KEBA logo
Enel X logo
ABB logo
circontrol logo
EO
VW logo
Garo logo
Wallbox logo
EVBOX logo
Mercedes logo
Webasto logo
Legrand logo
Hager logo
Siemens logo
Alfen logo
Teltonika logo
BMW logo
ABL logo
Tesla logo

Μετά τη Μελέτη εγκατάστασης θα προσδιορίσουμε τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του ιδανικού σταθμού για τη δική σας περίπτωση βάσει:

 • την τοποθεσία σας
 • το όχημά σας
 • τις ανάγκες σας

Μάθετε πόσο γρήγορα θα φορτίζει το αυτοκίνητό σας με την υπάρχουσα παροχή σας


				

Πρέπει να ζητήσω επαύξηση ισχύος; ▼

Κόστος ρεύματος

Ηλεκτρικό vs συμβατικό αυτοκίνητο


				

Πόσο θα μου κοστίζει το ρεύμα; ▼

Υπηρεσία εγκατάστασης οικιακού σταθμού φόρτισης

Κόστος εγκατάστασης σταθμού φόρτισης

Εγκατάσταση οικιακού σταθμού φόρτισης

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

Μελέτη

Ηλεκτρολογικό υλικό ▼

 • Ηλεκτρολογικός πίνακας
 • Διακόπτης ισχύος
 • Μικροαυτόματη ασφάλεια
 • Ενδεικτική λυχνία ράγας
 • Διακόπτης διαρροής Τύπου A
 • Καλώδιο τροφοδοσίας
Εργασίες απο εξειδικευμένο προσωπικό ▼

 • Εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτρολογικού πίνακα
 • Εγκατάσταση ηλεκτρολογικού υλικού στον πίνακα
 • Καλωδίωση
 • Επιτοίχια εγκατάσταση σταθμού φόρτισης
 • Δοκιμές
 • Καθαρισμός χώρου εγκατάστασης

Βασική εκπαίδευση

Υποστήριξη

Η υπηρεσία δεν περιλαμβάνει σταθμό φόρτισης.

Από: 389,00 

Ποσό κατάθεσης 389,00  per item
MPN: Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Επεξήγηση των επιλογών

home installation explanation

Σημείο σύνδεσης - Με ηλεκτρολογικό πίνακα του διαμερίσματός/οικίας σας. - Μετά τον μετρητή παροχής ρεύματος – σύνδεση μετά το κεντρικό ρολόι, σε περίπτωση που ο πίνακας του διαμερίσματος είναι πιο μακριά από την θέση στάθμευσης.
Τρόπος σύνδεσης - Μπορείτε να επιλέξετε μονοφασική εγκατάσταση είτε έχετε μονοφασική είτε τριφασική παροχή.
- Εάν η παροχή σας είναι μονοφασική μπορείτε να επιλέξετε μόνο μονοφασική εγκατάσταση.
Ο τρόπος σύνδεσης μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα φόρτισης.
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, αφήστε την προεπιλεγμένη επιλογή.

Μέτρα καλωδίωσης Θα πρέπει να μετρήσετε την διαδρομή του καλωδίου από το σημείο σύνδεσης με την παροχή ρεύματος έως το σημείο που θέλετε να τοποθετηθεί ο σταθμός φόρτισης.
Εργασίες εδάφους Οι τυχόν εργασίες εδάφους δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και απαιτούν διενέργεια της μελέτης και κοστολόγησης εγκατάστασης για τη σωστή προετοιμασία και τον υπολογισμό του κόστους.

Home installation

Βήματα

Βήμα 1: Αγοράζετε το βασικό πακέτο εγκατάστασης επιλέγοντας την παροχή σας (σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, αφήστε την προεπιλεγμένη επιλογή) Βήμα 2: Μετά την αγορά της υπηρεσίας εγκατάστασης, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να έχουμε πληροφορίες σχετικά με τον σταθμό φόρτισης που έχετε αποκτήσει και τον χώρο εγκατάστασης και να επιβεβαιώσουμε την ημερομηνία/ώρα εγκατάστασης. Η εγκατάσταση συνήθως προγραμματίζεται εντός μίας εβδομάδας μετά τη αγορά της υπηρεσίας και διαρκεί 5 ώρες. Βήμα 3: Το συνεργείο επισκέπτεται τον χώρο σας την προγραμματισμένη μέρα και ώρα. Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις, πραγματοποιείται μια αυτοψία επί τόπου και σας παρουσιάζεται μια μη-δεσμευτική προσφορά για τις επιπλέον εργασίες. Εάν οι πρόσθετες εργασίες είναι μικρές και μπορούν να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα του εγκαταστάτη, συμφωνείτε με το επιπλέον κόστος, εκτελείτε την πληρωμή και ολοκληρώνουμε την εγκατάσταση εκείνη την ημέρα. Πληρώνετε για τις εργασίες με POS ή μέσω κατάθεσης την ημέρα ολοκλήρωσης των εργασιών εγκατάστασης. Εάν υπάρχουν σημαντικές πρόσθετες εργασίες, το συνεργείο μας θα αποχωρήσει. Θα επανέλθουμε με μια προσφορά για τις επιπλέον εργασίες, και εάν αποδεχτείτε, θα κανονίσουμε εκ νέου το ραντεβού για την εγκατάσταση. Εάν αποφασίσετε να μην προχωρήσετε, θα σας επιστραφούν τα χρήματά σας για οποιαδήποτε πληρωμή έχετε ήδη πραγματοποιήσει σχετικά με την εγκατάσταση, εκτός από την χρέωση για την επίσκεψη του συνεργείου και την επί τόπου αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, η οποία ανέρχεται στα 69 Ευρώ (συμπ. ΦΠΑ).

Συχνές ερωτήσεις

faq-installation

Ποιος εγκαθιστά τον σταθμό φόρτισης;
Οι σταθμοί φόρτισης εγκαθίστανται από εκπαιδευμένους, έμπειρους και φιλικούς ηλεκτρολόγους που εξειδικεύονται στην οικιακή αλλά και εμπορική υποδομή φόρτισης.
Η απόσταση από τον ηλεκτρολογικό πίνακα μέχρι το επιθυμητό μέρος εγκατάστασης είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρεται στην περιγραφή του πακέτου εγκατάστασης. Τι πρέπει να κάνω;
Μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά του πακέτου εγκατάστασης και θα χρεωθείτε 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά κάθε επιπλέον μέτρο καλωδίωσης μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. To online ερωτηματολόγιο “Virtual Μελέτη” θα βοηθήσει τον εγκαταστάτη να καθορίσει εάν θα χρειαστεί επιπλέον καλωδίωση και να προετοιμαστεί ανάλογα.
Τι χρειαζεται για να απαντηθεί το ερωτηματολόγιο;
Θα χρειαστείτε μόνο ένα smartphone. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε πρόσωπα χωρίς απαραίτητα να έχουν τεχνικές γνώσεις και έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη διαδικασία συμπλήρωσης με περιγραφές, εικόνες και παραδείγματα. Στην περίπτωση που θα χρειαστείτε κάποια βοήθεια ή καθοδήγηση, η γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης θα είναι διαθέσιμη κατά τις εργάσιμες ώρες.
Τι θα συμβεί αν δεν μπορέσω να συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο;
Στην απίθανη περίπτωση, που παρά την υποστήριξη και καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου από εξειδικευμένο προσωπικό, εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, θα σας επιστρέψουμε 100% των χρημάτων και θα σας προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις.
Ποιος συμπληρώνει το online ερωτηματολόγιο;
Το ερωτηματολόγιο έχει απλές ερωτήσεις, δεν χρειάζεται τεχνική εξειδίκευση. Χρειάζεται πρόσβαση στον χώρο προβλεπόμενης εγκατάστασης του σταθμού φόρτισης.
Γιατί είναι απαραίτητο το online ερωτηματολόγιο για την εγκατάσταση σταθμού φόρτισης;
Το Virtual Μελέτη λειτουργεί ως βάση για την μελέτη της εγκατάστασης του σταθμού φόρτισης, η οποία θα μας επιτρέψει τη σωστή προετοιμασία εγκατάστασης, διασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, και εξασφαλίζοντας τη ποιοτική εκτέλεση εργασιών στην πιο ανταγωνιστική τιμή εγκατάστασης.
Πόσο γρήγορα θα λάβω την προσφορά για την εγκατάσταση;
Συνήθως οι προσφορές αποστέλνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.
Πως θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση;
Μετά την αγορά της υπηρεσίας εγκατάστασης, θα λάβετε έναν σύνδεσμο για να συμπληρώσετε το online ερωτηματολόγιο “Virtual Μελέτη” όπου θα επιλέξετε τις προτιμώμενες ημερομηνίες. Συνήθως, η εγκατάσταση ολοκληρώνεται εντός μιας εβδομάδας μετά την αγορά της υπηρεσίας.
Πόση ώρα διαρκεί η εγκατάσταση;
Κάθε εγκατάσταση είναι μοναδική, συνήθως η εγκατάσταση διαρκεί από 2 έως 5 ώρες. Εάν δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες την ημέρα λόγω τυχόν απροσδόκητων επιπλέον εργασιών, τότε θα προγραμματιστεί μια επιπλέον ημερομηνία εγκατάστασης που να εξυπηρετεί εσάς και την εταιρία μας.
Πως να αλλάξω το προγραμματισμένο ραντεβού για της εγκατάσταση;
Μην ανησυχείτε, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτες περιστάσεις. Εάν πρέπει να επαναπρογραμματίσετε την εγκατάσταση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας ένα email στο [email protected] σημειώνοντας ποιες ημέρες και ώρες είναι πιο βολικές για εσάς. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε εάν κάποιος στο νοικοκυριό σας εμφανίζει συμπτώματα ή είναι σε υποχρεωτική καραντίνα. Αυτό θα μας επιτρέψει να επαναπρογραμματίσουμε την εγκατάστασή σας σε χρόνο πιο κατάλληλο και ασφαλής για την υγεία όλων μας.
Πως να προετοιμαστείτε για την εγκατάστασή σας;
Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή γύρω από τον πίνακα διανομής / μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι καθαρή, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής καλωδίου - ειδικά σε μικρούς και στενούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαριστούν τυχόν περιοχές όπου θα πρέπει να εργαστεί ο εγκαταστάτης, πριν φτάσει στο σημείο εγκατάστασης. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση κάθε στενής επαφής κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.

Επιπλέον πληροφορίες

Εγκατάσταση

Πλήρη εγκατάσταση

Σημείο σύνδεσης

Καινούργιος πίνακας (π.χ. στην πυλωτή), Υφιστάμενος πίνακας (π.χ. σε γκαράζ)

Τύπος εγκατάστασης

Μονοφασική, Τριφασική

Μέτρα καλωδίωσης

1-5 μέτρα, 6-9 μέτρα, 10-13 μέτρα, 14-17 μέτρα, 18-21 μέτρα, 22-25 μέτρα

Σελίδα υποστήριξης

Υπηρεσίες εγκατάστασης σταθμού φόρτισης

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

home installation explanation

Σημείο σύνδεσης - Με ηλεκτρολογικό πίνακα του διαμερίσματός/οικίας σας. - Μετά τον μετρητή παροχής ρεύματος – σύνδεση μετά το κεντρικό ρολόι, σε περίπτωση που ο πίνακας του διαμερίσματος είναι πιο μακριά από την θέση στάθμευσης.
Τρόπος σύνδεσης - Μπορείτε να επιλέξετε μονοφασική εγκατάσταση είτε έχετε μονοφασική είτε τριφασική παροχή.
- Εάν η παροχή σας είναι μονοφασική μπορείτε να επιλέξετε μόνο μονοφασική εγκατάσταση.
Ο τρόπος σύνδεσης μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα φόρτισης.
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, αφήστε την προεπιλεγμένη επιλογή.

Μέτρα καλωδίωσης Θα πρέπει να μετρήσετε την διαδρομή του καλωδίου από το σημείο σύνδεσης με την παροχή ρεύματος έως το σημείο που θέλετε να τοποθετηθεί ο σταθμός φόρτισης.
Εργασίες εδάφους Οι τυχόν εργασίες εδάφους δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και απαιτούν διενέργεια της μελέτης και κοστολόγησης εγκατάστασης για τη σωστή προετοιμασία και τον υπολογισμό του κόστους.
Επεξήγηση των επιλογών ▼
Βήματα εγκατάστασης

FAQ

FAQ residential GR

Ποιο σταθμό φόρτισης να διαλέξω, με socket ή με ενσωματωμένο καλώδιο;
Σε περίπτωση που διαθέτετε ιδιόκτητο γκαράζ, προτείνουμε σταθμό με ενσωματωμένο καλώδιο για ευκολία χρήσης. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση είναι σε πιλοτή ή σε δημοσίως προσβάσιμο χώρο, καλύτερα χωρίς ενσωματωμένο καλώδια για να αποφευχθεί ζημιά στο καλώδιο αν πέσει κάτω και πατηθεί από αυτοκίνητο.
Γιατί καλύτερα να επιλέξω επαγγελματικό μοντέλο σταθμού φόρτισης για τον χώρο εργασίας;
Τα επαγγελματικά μοντέλα υπόκεινται σε εξισορρόπηση φορτίου (σε περίπτωση πολλών σταθμών φόρτισης στην ίδια τοποθεσία) που εξασφαλίζει βέλτιστη κατανομή ρεύματος και εξασφάλιση πιο γρήγορης ταχύτητας φόρτισης. Επίσης, τα επαγγελματικά μοντέλα συνδέονται με πλατφόρμες παρακολούθησης, που προσφέρουν online monitoring και επίλυση σφαλμάτων.
Έχω αγοράσει αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τι παροχή ρεύματος πρέπει να έχω στο σπίτι;
Ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο συνήθως θα χρησιμοποιεί έως 16A τριφασικά (11kW) ή έως 32A μονοφασικά (7,4kW). Δείτε τις υποστηριζόμενες ταχύτητες φόρτισης για το δικό σας όχημα εδώ. Ένας τριφασικός σταθμός φόρτισης 32A (22kW) καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.
Έχω αγοράσει υβριδικό plug-in, τι παροχή ρεύματος πρέπει να έχω στο σπίτι;
Ένα υβριδικό plug-in συνήθως θα χρησιμοποιεί 16A ή 32A μονοφασικά. Δείτε τις υποστηριζόμενες ταχύτητες φόρτισης για το δικό σας όχημα εδώ. Εάν το φορτίζετε σε έναν τριφασικό σταθμό φόρτισης, θα καταναλώνει ενέργεια από την μια φάση μόνο.
To αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό μου φορτίζει τριφασικά. Η παροχή μου είναι μονοφασική. Υπάρχει θέμα με την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης;
Μπορείτε να προβείτε στην εγκατάσταση μονοφασικού (ή τριφασικού με μονοφασική λειτουργία) σταθμού φόρτισης, η ταχύτητα φόρτισης όμως θα είναι χαμηλότερη.
Πόσους σταθμούς φόρτισης χρειάζεται μια εταιρία με στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Η ιδανική αναλογία είναι ένας σταθμός φόρτισης ανά ένα αυτοκίνητο.
Πόσους σταθμούς φόρτισης χρειάζεται μια εταιρία με στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Η ιδανική αναλογία είναι ένας σταθμός φόρτισης ανά ένα αυτοκίνητο.
Είμαι ιδιώτης, δεν διαθέτω δικό μου γκαράζ, ούτε πιλοτή και θέλω να εγκαταστήσω σταθμό φόρτισης. Μπορώ να το εγκαταστήσω στο πεζοδρόμιο;
Όχι, η τοποθέτηση σταθμού φόρτισης στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται. Προς το παρόν δεν υπάρχει νόμος που να το επιτρέπει.
Είμαι επιχείρηση και θέλω να προσφέρω την ταχεία φόρτιση στους πελάτες μου (DC φόρτιση), τι πρέπει να λάβω υπόψιν;
Ο σταθμός ταχείας φόρτισης DC είναι πολλαπλές φορές πιο ακριβός από έναν AC σταθμό, απαιτεί μεγαλύτερη και ακριβότερη ηλεκτρική υποδομή, το κόστος φόρτισης για τον χρήστη θα είναι ακριβότερος. Συστήνεται σε επιχειρήσεις σε αυτοκινητόδρομους όπως τα πρατήριο καυσίμων ή σταθμούς εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).
0
  Καλάθι
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο eShop